amerigo
boeken over kunst & cultuur en reis boeken

Bier op het bord

bieren en gerechten
M. Joye
hardcover
176 blz
9789020944341
prijsindicatie € 10,00

Bier op het bord
Steeds meer restaurants halen de bierrecepten uit het vergeetboek en maken er culinaire hoogstandjes mee. Bierkenner, auteur en fotograaf Marc Joye heeft die revival goed begrepen : hij bezocht per streek een aantal vooraanstaande Belgische brouwers zoals Haacht, Hoegaarden, Palm, Rodenbach en Achouffe, die hem overstelpten met interessante anekdotes en inside-tips.

Deze brouwers vertrouwden hem bovendien een hele reeks lokale restaurants toe die hun bieren op een creatieve manier in heerlijke recepten verwerken. Uiteraard gaat het dan niet alleen om het traditionele stoofvlees met frietjes, maar komt ook de verfijnde gastronomie met fijne vis- en vleesgerechten, biersabayons en zo meer aan bod.

Dit alles wordt door Marc Joye overgoten met een goede dosis praktische streekinformatie rond bierroutes, -feesten, -musea en brouwerijen. Een tintelend boek voor iedereen die meer over bier wil weten en er meer mee wil doen.

bieren en koken met bier
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2017