amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Champagne

champagne soorten & huizen
Gido Van Imschoot
Stefaan Van Laere
hardcover
238 blz
isbn 9058264874
9789058264879
prijsindicatie € 39,95

Champagne
Dit rijk geillustreerde boek laat de lezer kennismaken met verschillende champagnesoorten. In een inleidend hoofdstuk gaat Van Laare in op de unieke karakteristieken van champagne en het productieproces.

Daarna presenteert maitre-sommelier en wijnschrijver Van Imschoot vijftien gerenommeerde champagnehuizen. Zowat de helft behoort tot de grote namen zoals Bollinger, Gosset en Pol Roger. De overige producenten zijn kleinere wijnboeren, zoals Tarlant en Jacquesson. De lezer krijgt telkens een gedetailleerde geschiedenis en [meestal] een stukje over de filosofie van het huis.

Bij de bespreking van de verschillende champagnes komen ook specifieke smaakindrukken, heel wat technische uitleg en gastronomische adviezen aan de orde. Bij elk portret maken Vlaamse sterrenkoks ten slotte gastronomische creaties bij twee champagnes. De recepten en de bereidingswijze zijn niet opgenomen, maar je krijgt wel een bespreking van de verschillende smaken. Achteraan volgt een lexicon. Luxueuze hardcover, mooi en ruim vormgegeven, en geillustreerd met vaak paginagrote foto's.

recensie - redactie Vlabin-VBC
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018