amerigo
about arts, travel & books by Erwin Nas

Chocolade boeken

kookboek Chocolade

Perfecte Pralines
Het werken met chocolade is moeilijk. Naast uiterste punctualiteit vereist het een enorme vakkennis en vaardigheid en vertrouwdheid met de ingredienten. Dit vakboek geeft informatie over o.a. de eigenschappen van grondstoffen als chocolade, vetten, suikers, room en melksoorten.

Perfecte Pralines

Een unieke kijk in het atelier van de chocolatier René Goossens. Het onmisbare basisboek dat de vele geheimen van chocolade onthult aan zowel chocoladeliefhebbers als ervaren chocolatiers.

Chocolade Codex

Chocolade Codex - Goossens
Het grote Larousse chocoladeboek
Bekende klassiekers en tal van nieuwe recepten van de gerenommeerde Franse koksschool Le Cordon Bleu.

Het grote Larousse chocoladeboek

Een regenachtige zondagmiddag opfleuren met een flip van chocolade en groene thee is wel heel bijzonder.

Heerlijke chocolade uit een glas

Heerlijke chocolade uit een glas
Chocolade
Er zijn recepten voor klein gebak en koekjes, cakes en broodjes, taarten en vlaaien, warme en [ijs]koude desserts, truffels en ander lekkers. Afgesloten wordt met recepten voor dranken, basissausen en -glazuren.

Chocolade

De paginagrote kleurenfoto's sluiten goed aan bij de recepten op de naastliggende bladzijde. Het uitgebreide register op recept en op ingredient is zeer functioneel.

Chocolade

Chocolade
Chocolade
Dit boek begint met basisrecepten voor het banketbakken zoals het maken van banketbakkersroom, genoise, ganache, garneren met chocolade enz. Hierna volgen recepten voor chocoladecake's, muffins, soorten mousse, knapperig gebak en grote taarten.

Chocolade

Vele bekende gerechten passeren de revue, zoals de Sacher en de Schwarzwalder, en enkele notentaarten in combinatie met chocolade.

Chocolade

Chocolade
Chocolade
Enkele bekende recepten met chocolade zoals brownies, cake en ijs. De informatie in dit kleine vierkante boekje is erg globaal en de tekst is al te duidelijk gericht op een Amerikaans / Brits publiek.

Chocolade

Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018