amerigo
boeken over kunst & cultuur en reis boeken
Chocolade
recepten die je moet hebben
kitchen classics
hardcover
255 blz
isbn 9054265043
9789054265047
prijsindicatie € 14,95

Chocolade
Lijvig boek over chocolade. Het boek start met een korte inleiding over de verschillende soorten chocolade en het verschil in cacaopercentages en kwaliteit van verkrijgbare chocolade. De recepten zijn ingedeeld in zes niet zo logische hoofdstukken als »warm en rijk« of »fris en romig«.

De paginagrote kleurenfoto's sluiten goed aan bij de recepten op de naastliggende bladzijde. Het uitgebreide register op recept en op ingredient is zeer functioneel. De ingredienten zullen goed verkrijgbaar zijn; de receptuur is soms simpel, soms bewerkelijk.

Er wordt veel variatie geboden : van gebak tot toetjes, drankjes, ijs, maar ook snoep. Je moet echter niet op een calorie meer of minder kijken om dit boek te waarderen. Naast het voornaamste ingredient chocolade worden roomboter, suiker, slagroom en roomkaas in grote hoeveelheden gebruikt.

Biblion recensie - Aafke Suijker
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2017