amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Indiase & Thaise curry's

recepten
Jody Vassallo
hardcover
160 blz
isbn 908989232X
9789089892324
prijsindicatie € 17,95

Indiase & Thaise curry's
Recepten voor currygerechten met kip en eend, met lams-, varkens- en rundvlees, met vis en zeevruchten en vegetarische curry's. Ingeleid met vier pagina's met elk zes foto's van ingredienten, maar zonder verdere informatie hierover.

De recepten staan per soort met per pagina een of twee recepten, geschikt voor 4-6 eters. Elk recept wordt heel kort ingeleid. Uit die toelichting valt meestal op te maken of het om een Thais dan wel Indiaas gerecht gaat; ze staan willekeurig gerangschikt, ook een paar Indonesische recepten zijn opgenomen.

Langwerpig boek, geillustreerd met sfeervolle gerechtfoto's. De tekst is in een wel erg kleine en dunne letter gedrukt : dat geldt voor de opgave van ingredienten en [voor]bereidingstijd maar ook voor de recepten. Dat werkt onhandig : koks die tijdens het koken even willen spieken zijn echt gebaat bij een grotere letter.

Afgesloten met basisrecepten voor currypasta's, bijgerechten en rijst. Gericht op een breed publiek, de meeste ingredienten zijn, zeker in toko's, algemeen verkrijgbaar. Met een register op gerechtsoort en een receptenregister.

NBD|Biblion recensie - Toos Verhoeven-van Raamsdonk   -   kookboek curry
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018