amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Taart & cake decoraties

een-stap-voor-stap-handleiding
Paris Cutler
paperback
191 blz
isbn 904830170X
9789048301706
prijsindicatie € 14,95

Taart & cake decoraties
Planet Cake in Sydney, Australie, is een zeer gerenommeerd bedrijf, gerund door de auteur, waar taarten en cakes op fantastische en originele wijze worden voorzien van decoraties. Ook worden cursussen gegeven. De techniek en praktijk, die daar onderwezen worden, liggen nu verankerd in dit goed opgebouwde werkboek. Planning en voorbereiding zijn zeer belangrijk, evenals het beschikken over de juiste gereedschappen, dus daaraan zijn de eerste bladzijden gewijd, gevolgd door basisrecepten voor het bakken van cakes en taarten.

Heel doordacht worden techniek en uitvoering aan elkaar gekoppeld met oplopende moeilijkheidsgraad en met tips voor het wegpoetsen van ongerechtigheden. De schitterende stap-voor-stap kleurenfoto's helpen daar ook bij, het puntsgewijs begeleiden door deze lesmaterie is heel duidelijk. Ook in Nederland bestaat een Planet Cake en voor die groep is dit een inspirerend boek.

De vertaling is prima, evenals het uiterlijk, mooi papier, goede typografie en zoals gezegd prachtige foto's. Voor mensen, die veel tijd hebben, want dat is wel een vereiste. Met register.

NBD|Biblion recensie - A.M. Keyser-de Klerk
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018