amerigo
boeken over kunst & cultuur en reis boeken
desserts

desserts

basistechnieken en de lekkerste recepten

Chantal Bernard [tekst]

Sophie Boussahba [fotografie]

3938265183
9783938265185
3938265167
9783938265161
prijsindicatie € 24,99
Gouden Regels
belangrijke ingredienten
keukengerei
nuttige tips

Kruimeldeeg
tarte tatin
suikertaart
abrikozentaart
rabarbertaart met speculaas
vlaai

Zanddeeg
Franse kwarktaart
Italiaanse amandeltaart
gegratineerde frambozentaart
chocoladetaart

Bladerdeeg
driepunters met abrikozen
appel- en hazelnootflappen
driekoningenkoek
gekruide appeltaart
alpenhoorntjes met peren
tompoes

Beignetdeeg
meloenbeignets
rafels
appelbeignets
churro's uit Madrid
Berliner bollen

Soezendeeg
chocoladevingers
Paris-Brest
Saint-Honor,etaart
profiteroles met kersen
kraken paaseitjes

Beslag voor flensjes en wafels
geflambeerde flensjes met boter van citrusvruchten
vanilleflensjes
flensjes met perensoufflé
flensjestaart met citroen
wafels met oranjebloesem
wafeltjes met bruine suiker

Rijzend deeg
cake
rumtulband
tulband
citroensoufflé
sinaasappelfondant
donuts
quatre-quarts
eiertaartjes
carrot cake
pamplonataart
yoghurttaart met witte en rode druiven
brownies met chocolade en hazelnoten

Vla
vijgen met amandelmelk
chocolademarquise
sneeuweieren
bavarois

Banketbakkersroom
aardbeienschuimtaart
Napolitaanse taart
vijgenkoek
taart uit Andalusie
aardbeientaart met pistachenootjes

Slagroom
schuimtaart in de koffie
aalbessen-amandelgebak
koffievla met slagroom
roomkwark met frambozensaus
exotische taartjes
chocolade- en sinaasappelterrine

IJs
rabarberijs
omelette norvègienne
noga-ijs met cichoreisaus
plombi,ere-ijs met sinaasappel
koude kersensoufflé
ijsrol met fruit
ijssinaasappels
chaud-froid van pruimen
ijskoepel met gedroogde vruchten
cassata
ronzenijs

Fruit
gegratineerd fruit met kandeel
chocoladefondue
exotische fruitsalade met kruiden
gekonfijte sinaasappels met port
appelpudding
spiesen van zomerfruit
bananenpapillotten
rabarbercharlotte
crumble met rood fruit
bananen uit de wok met karamelsaus
cherry cheesecake
gegrilde perziken met kruidkoek
appels uit oven met basterdsuiker
ricottataart
amandeleitjes
stoofpeertjes
diplomaatpudding met gekonfijte vruchten
citroenrol
appeltaart

Klassiekers
oma' s lievelingspudding
griesmeeltaart met abrikozen
chocolademousse
schuimkoppen
rijstpudding met karamel
clafoutis met kersen en rabarber
eierpudding
Schwarzwalder
tiramisu
adventskoek met gedroogde vruchten
karamelpuddinkjes
Bretonse Pruimenvlaai
Paastaart
vruchtentaart Poire Belle-Hélène
Madeleinetaart
rijstebrij met kersensaus
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2017