amerigo
boeken over kunst & cultuur en reis boeken
desserts

desserts, basistechnieken en de lekkerste recepten

In Frankrijk wordt in de crème een boon of porseleinen figuurtje verstopt. Degene diede boon krijgt is een dag lang koning.

Driekoningenkoek

800 gram bladerdeeg
1 ei + 1 eigeel
100 gram suiker
100 gram amandelen, fijngestampt
25 gram gesmolten boter
1 eetlepel rum

amandelcrème : ei, suiker, fijngestampte amandelen, boter en rum
rol bladerdeeg uit, 2 gelijke delen
2 cirkels, 26 cm en 28 cm
bakplaat uit oven, oven op 210 graden
bakplaat iets vochtig maken
kleine schijf op plaat
amandelcreme tot 2 cm van de rand
bestrijk rand met eigeel
schijf 2 op crème, druk rand aan
bestrijk met eigeel
kleine kerfjes, max 1 mm, vooral bij rand
bakplaat op 1/3 van bodem, 30 minuten
warm serveren
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2017