amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Kookboek van de klassieke keuken

Le guide Culinaire
Auguste Escoffier
hardcover
isbn 9061944295
9789061944294
prijsindicatie € 79,50

Kookboek van de klassieke keuken - Escoffier
Dit is het kookboek van de klassieke keuken, dat bij zijn verschijnen in 1902 een ware revolutie teweegbracht : het was het eerste echt volledige kookboek en in de receptuur werd alleen met verse producten gewerkt. Nog steeds geldt dit kookboek als de bijbel voor de ware kok en kookliefhebber.

De authentieke tekst en receptuur zijn door Wina Born voorzien van culinaire en cultuur-historische annotaties, terwijl enkele bekende koks de kooktechnische voetnoten verzorgd hebben. De zeventien hoofdstukken - sauzen, garnituren, soepen, koude en warme hors d'oeuvre, eieren, vis, releves en entrees [2x], wild, gemengde entrees, koude gerechten, het braden, groente en deegwaren, entremets, ijs, savouries, compotes en confitures - worden ingeleid met een tekening van Jenny Collot d'Escury.

Tot slot een Frans en een Nederlands receptenregister, gevolgd door een begrippenlijst. Gedrukt in twee kolommen; met leeslint. Inhoudelijk ongewijzigde druk; toegevoegd zijn nu 48 paginagrote kleurenfoto's van gerechten, die niet bij de bijbehorende recepten staan.

NBD|Biblion recensie - redactie
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018