amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Espumas

smaakmakende roommengsels
Peter Simon
hardcover
62 blz
isbn 9073191572
9789073191570
prijsindicatie € 7,95

Espumas
De invloed van Ferran Adrià met zijn Spaanse restaurant El Bulli is groot : in veel huishoudens staat nu een sifon waarmee op smaak gemaakte roommengsels tot crèmes worden gespoten en vruchten- en groentepurees tot espumas. Zo kunnen spannende voor- en nagerechten, amuses enz. worden gemaakt.

Die sifons zijn er met een inhoud van een 1/2 en een hele liter. In dit handige boekje wordt de werking van de sifon van het merk iSi duidelijk uitgelegd aan de hand van foto's van de verschillende onderdelen. Dan een algemene gebruiksaanwijzing voor roommengsels, met vier recepten met zoete en vier met hartige room en een uitleg en algemene gebruiksaanwijzing voor espuma's, gevolgd door vier espuma-recepten.

Er zijn verder recepten voor cocktails, klassiekers, met vis, recepten nieuwe stijl en een aantal dessertrecepten; tot slot een irish coffeecream en een mojito espuma. Voor eigenaren van deze sifon een handig en inspirerend boekje; behalve de gebruiksaanwijzingen zijn de recepten natuurlijk ook voor andere merken sifons bruikbaar. Inhoudsopgave, geen register. Bevat tevens een lijstje van kookwinkels.

Biblion recensie - Toos Verhoeven-van Raamsdonk
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018