amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Over eten & koken

wetenschap en cultuur in de keuken
Harold Macgee
hardcover
960 blz
isbn 9046800679
9789046800676
prijsindicatie € 49,95

Over eten & koken - Macgee
In 1992 verscheen de Nederlandse vertaling van »On food and cooking : the science and lore of the kitchen«. Het bleek een onmisbaar naslagwerk met informatie over voedingsmiddelen, hun chemische samenstelling en wat daarin verandert door de bereiding.

Koken is een scheikundig proces en MacGee legt op een heldere manier uit wat er gebeurt. Intussen zijn ruim twintig jaar verstreken en zijn er spectaculaire culinaire ontwikkelingen zoals moleculair koken. Deze 2e editie is een zeer gewijzigde en uitgebreide versie van de eerste. De informatie over het menselijk lichaam, voeding en additieven werd geschrapt, nu ligt de nadruk op twee aspecten van het voedsel : 1. de diversiteit van de producten en de manieren waarop ze worden bereid. 2. de nadruk op de smaak van voedsel en soms op de moleculen die deze smaak veroorzaken.

Het allerbelangrijkste van dit boek is opnieuw dat het op een boeiende manier uitlegt wat er tijdens de bereiding gebeurt en waarom. Wie begrip heeft van de chemische processen, maakt minder fouten en kan meer experimenteren. Goed vertaald. Gedrukt in een zeer kleine letter in twee kolommen. Met bibliografie en register.

NBD|Biblion recensie - C. Verhoeven-van Raamsdonk   -   boeken over koken
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018