amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Gebraad

overheerlijke en verrassende recepten voor pure gezelligheid aan tafel
Emmanuel Renault
hardcover
143 blz
isbn 9044724789
9789044724783
prijsindicatie € 24,95

Gebraad - Renault
Onze vleesconsumptie bestaat tegenwoordig bijna altijd uit vlug-klaarproducten, voor een groot stuk gebraad uit de oven gunnen we ons vaak nauwelijks de tijd en de moeite. Maar wie toch eens dat gezellige, zondagse gevoel wil terughalen en niet opziet tegen een beetje extra tijd kan met deze recepten ruimschoots uit de voeten.

Bovendien kom je na wat doorbladeren en lezen tot de verrassende conclusie dat het meeste helemaal niet zo ingewikkeld is als je in eerste instantie dacht. Om een en ander overzichtelijk te maken is alles per diersoort ingedeeld : varken, rund, kalf, lam, gevogelte en wild.

Het vinden van een goed gesorteerde slager of poelier die bovendien over veel vakkennis beschikt is in dit geval zeer belangrijk. Het bereiden wordt duidelijk beschreven en waar nodig ondersteunen fotootjes de tekst naast de paginagrote gerechtfoto's bij elk recept en de toepasselijke zwart-wittekeningen.

Bepaalde specifieke Franse ingredienten zullen niet overal voorhanden zijn en alternatieven worden niet gegeven. De inhoudsopgave fungeert als register.

NBD|Biblion recensie - Jochien Dantuma
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018