amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Gordon Ramsay

topchef
Gordon Ramsay
hardcover
256 blz
isbn 9021547465
9789021547466
prijsindicatie € 59,95

Gordon Ramsay
Gordon Ramsay is een zeer getalenteerde kok. Dit prachtig uitgegeven portfolio biedt een kijkje achter de schermen van zijn restaurant op Royal Hospital Road met overwegingen over het vak, afgewisseld met receptfotos van zijn klassiekers met informatie over het ontstaan.

Een topkok moet onophoudelijk streven naar het bereiken van perfectie. Die instelling betekent : het ontwikkelen van smaak door steeds weer proeven, het werken aan een smaakbalans tussen alle onderdelen van een maaltijd, maar ook aandacht voor kleine details. Koken is vooral vakmanschap, respect voor ingredienten en lang en hard werken.

Hoe meer zelfvertrouwen een kok ontwikkelt, hoe minder tierlantijnen op het bord. Ramsay zorgt ervoor dat zijn koks zo breed mogelijk inzetbaar zijn : dat bevordert diversiteit en creativiteit. Hierna vijftig recepten ingedeeld in voor-, hoofd- en nagerechten. Ze zijn duidelijk en logisch opgebouwd. Tot slot basisrecepten, een woordenlijst en een register. Prachtig uitgegeven boek in kartonnen foedraal. Zwaar papier, mooie fotografie. Voor hobbykoks en professionals erg inspirerend.

NBD|Biblion recensie - redactie
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018