amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Passie voor kaas

270 kaassoorten uit 14 Europese landen
Betty Koster
hardcover
344 blz
isbn 9058562093
9789058562098
prijsindicatie € 39,00

Passie voor kaas
Een fraai referentiewerk voor de kaasliefhebber. De auteur is een autoriteit op het gebied van de inkoop en het zuiveren van kaas. Ze selecteerde een 270 kaassoorten uit 14 Europese landen [jammer genoeg verantwoordt ze die selectie niet].

Elk hoofdstuk behandelt een specifieke kaasfamilie en vangt aan met informatie over de productie en aankoop. Elke kaas is gefotografeerd en voorzien van een beschrijvende fiche met standaardgegevens en bijzonderheden.

Dit lexicon wordt voorafgegaan door een toegankelijke inleiding en gevolgd door allerlei wetenswaardigheden over bewaren, snijden, koken etc. Naast het register zijn er ook een seizoenskalender en regio-overzicht. Helaas is de toon van dit boek wat ambigu : enerzijds te onpersoonlijk om van »passie« te kunnen spreken, anderzijds te weinig wetenschappelijk onderbouwd om een echt encyclopedisch standaardwerk te zijn.

Dit boek is wel een handig naslagwerk voor wie eens wat anders op zijn kaasplankje wil en op verkenning wil gaan in de wereld van de Europese kazen. Ruim en mooi vormgegeven, stevig ingebonden, met leeslint.

Biblion recensie - redactie Vlabin-VBC
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018