amerigo
boeken over kunst & cultuur en reis boeken
Drie klassieken - David

Drie klassieken

de mediterrane keuken, de Franse landelijke keuken, zomers gerechten

Elizabeth David was degene die in het troosteloze Engeland van vlak na de oorlog, waar het eten nog lange tijd op de bon was, de ramen wagenwijd opengooide en de geneugten van het eten uit zonniger streken introduceerde.

Biblion recensie - C. Verhoeven-van Raamsdonk
Met deze drie kookboeken die Elizabeth David [1914-1992] in de vroege jaren vijftig schreef, oefende ze grote invloed uit op de ontwikkeling van de Britse keuken na de Tweede Wereldoorlog en de decennia erna.

In Nederland is ze pas de laatste jaren bekend omdat nu eindelijk een aantal van haar boeken en essays is vertaald en terecht : haar opvattingen zijn nog steeds actueel, haar stijl is spits en onderhoudend.

Ze pleit voor eenvoud in het koken en hamert op kwaliteit van de ingredienten, heeft lak aan conventies, is kritisch t.a.v. diverse kookontwikkelingen en -modes en weet lezers enthousiast te maken om dingen uit te proberen.

Behalve kookboeken zijn deze drie klassiekers ook kook-leesboeken : David citeert passende literaire passages, geeft informatie en sfeerimpressies en dat werkt allemaal heel inspirerend.

Deze drie boeken in n band zijn afzonderlijk herkenbaar door een eigen steunkleur voor titels en de smaakvolle silhouet-achtige tekeningen. Gericht op een publiek van hobbykoks. Deze boeken lezen nog even fris als vroeger.
Elizabeth David
recepten
hardcover
520 blz
isbn 9077455213
9789077455210
prijsindicatie € 25,00
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2017