amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Het gouden koffie boek

40 makkelijke koffie recepten
16 recepten voor zoete lekkernijen
hardcover
120 blz
isbn 9054264985
9789054264989
prijsindicatie € 9,95

Gouden koffie boek
Een verzameling van 40 makkelijke recepten met koffie als drank, een aantal met alcohol, en veel met melk of room, en 16 recepten voor zoete lekkernijen met koffie of voor erbij met kleurenfoto's van de meeste bereide dranken / gerechten.

De korte kennishoofdstukjes vallen tegen : de geschiedenis en warenkennis zijn beknopt en oppervlakkig, en in het stukje over koffiezetten mist een beoordeling van de gevolgen [van al dan niet filteren en/of koken van koffie] voor smaak en gezondheid. Dit komt ook niet aan de orde in het algemeen gehouden stukje over de houdbaarheid en smaak.

De receptuur daarentegen is prima in orde met oude bekenden als Wienermelange en Irish coffee, maar ook avontuurlijke varianten als Koffie Marrakech [met sinaasappelsiroop, slagroom en gekonfijte sinaasappelsnippers] en Bulgaarse koffie [yoghurt, suiker en koude koffie].

De gerechten bestaan uit taart en gebak, mousses, gepocheerde peer, tiramisu e.d. Met uitgebreid register. Voor de koffieliefhebber die wel recepten wil, maar niet al te veel extra informatie hoeft, is dit een aanrader.

NBD|Biblion recensie - Christianne Muusers
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018