amerigo
boeken over kunst & cultuur en reis boeken

Koken met Bier

65 recepten met bier
Martin van Huijstee
hardcover
79 blz
isbn 9460310095
9789460310096
prijsindicatie € 14,95

Koken met Bier
Bijna iedereen kent wel een paar recepten met wijn, maar koken met bier is veel minder bekend. Hier is een keuze gemaakt uit de meest uiteenlopende gerechten waarin deze in de gastronomie toch vaak wat onderschatte drank toegepast wordt. Het is een bonte verscheidenheid geworden van gewone schotels met stoofpotjes en curries, maar ook met granite, cappuccino, eischuim, bitterkoekjespudding en hangop.

Bij al deze heerlijkheden vormt bier een wezenlijk bestanddeel van het geheel en hoe de soms wat ongewoon aandoende samenstelling zal smaken moet de maker zelf beoordelen. De bereidingswijze richt zich op enigszins ervaren koks. In een kort voorwoord wordt uitgelegd welk merk bier bij welk seizoen hoort, maar in de recepten wordt alleen gesproken van bv. herfst- of lentebier, zodat men daaruit zelf een keuze kan maken. Veel foto's en gekleurde kadertjes. Bij alles staat een inleidinkje van enkele woorden. Herziene druk.

NBD|Biblion recensie - Jochien Dantuma
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2017