amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Het grote pasta kookboek
met meer dan 500 inspirerende Italiaanse recepten hardcover
448 blz
isbn 902301300X
9789023013006
prijsindicatie € 19,95

Grote pasta kookboek
In dit Italiaanse kookboek komen meer dan 80 soorten pasta aan bod. De recepten zijn ingedeeld in 5 hoofdstukken : 1) Pasta met groente, 2) Pasta met peulvruchten, 3) Pasta met vis, zeebanket, schelp-en schaaldieren, 4) Pasta met vlees en wild, en 5) Pasta met kaas, melk, eieren en room.

Binnen deze hoofdstukken worden de verschillende soorten pasta in alfabetische volgorde behandeld. De recepten zijn kort, en niet nader toegelicht voor Nederlandse koks, wat af en toe problemen kan veroorzaken bij het koken, en bij het aanschaffen van ingredienten of van alternatieven voor moeilijk verkrijgbare ingredienten.

De recepten zijn echter robuust genoeg om weglating van een enkel moeilijk verkrijgbaar ingredient, of een andere last-minute aanpassing te overleven. De variatie is groot, maar sommige smaakcombinaties zijn nogal vergezocht, of niet erg aantrekkelijk. De vrolijke vormgeving, met grappige illustraties en op mat papier afgedrukte kleurenfoto's van matige kwaliteit, is vergelijkbaar met die van »Het grote Nutella-kookboek« van Paola Balducchi. Met register op ingredient.

NBD|Biblion recensie - Remko Jas   -   kookboek over pasta
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018