amerigo
boeken over kunst & cultuur en reis boeken

Thee kookboekje

thee recepten
Tonia George
hardcover
63 blz
isbn 9059208803
9789059208803
prijsindicatie € 7,50

Thee kookboekje
Dat met thee meer te doen valt dan er een lekker kopje van te zetten, laat dit boekje zien. In de inleiding wordt verteld dat de blaadjes eigenlijk gewoon kruiden zijn, waar ze goed voor zijn, wat er allemaal mee gedaan kan worden en welke soorten er zijn. Dit laatste is overigens wel een beetje natte vingerwerk, een behoorlijk aantal, b.v. witte en jasmijnthee, is buiten beschouwing gelaten.

De recepten zijn globaal verdeeld in hartig, zoet en drankjes met en zonder alcohol, waarbij de zoete gerechten in de meerderheid zijn. Ze zijn over het algemeen genomen niet al te moeilijk om te maken en oogsten waarschijnlijk bij het serveren veel bewondering vanwege de verfijnde, delicate smaak.

De recepten zijn voor twee tot acht personen en bevatten een aparte ingrediendenlijst. Een aantal hier genoemde theevariaties is alleen in gespecialiseerde winkels te koop. Op elke dubbele pagna staat aan de ene kant het recept, aan de andere een foto van het resultaat. Register op alfabet in een superkleine letter.

NBD|Biblion recensie - Jochien Dantuma
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2017