amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Chocolade

79 recepten stap voor stap
Orathay Souksisavanh
paperback
252 blz
isbn 9066115408
9789066115408
prijsindicatie € 24,95

Chocolade
In deze instructieve kookboekenserie nu een deel dat is gewijd aan recepten met chocola, een ingredient waarmee het kritisch werken is. Vooral temperatuurbeheersing is heel belangrijk voor het welslagen van een recept met chocola.

Dit boek begint met basisrecepten voor het banketbakken zoals het maken van banketbakkersroom, genoise, ganache, garneren met chocolade enz. Hierna volgen recepten voor chocoladecake's, muffins, soorten mousse, knapperig gebak als koekjes en taarten, grote taarten en het verfijnde snoepwerk als chocolaatjes, truffels, macarons enz.

Tot slot allerlei grappige toepassingen met chocolade zoals diverse soorten lolly's. Het boek is helder opgezet, bij ieder recept is elk genoemd ingredient gefotografeerd en zijn er per bladzijde vier genummerde handelingen ook allemaal gefotografeerd zodat goed te zien is hoe het gerecht er in elke fase uitziet.

Geen bladzijde-nummering, wel is ieder recept genummerd dus ook die pagina's. Afgesloten met een verklarende woordenlijst, een inhoudsopgave per hoofdstuk, een receptenregister en een register naar thema.

Biblion recensie - Toos Verhoeven-van Raamsdonk
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018