amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Chocolade

geheimzinnig en onweerstaanbaar lekker
E. Marien
hardcover
180 blz
isbn 9076218544
9789076218540
prijsindicatie € 14,95

Chocolade
Begeerte, liefde en verleiding worden in dit Nederlandse boek geassocieerd met chocolade. Uitstekend van opzet, mooi uitgevoerd met smaakmakende kleurenfoto's en schitterend vormgegeven.

Na een gedegen en informatieve inleiding in duidelijke taal volgen over vijf thema's verdeeld, ieder met eigen index, recepten voor drank, ijs en desserts; bonbons; brownies, cakes en cookies; taarten en tot slot een novum in dit genre : hartige gerechten, helaas (te) weinig (vijf). De laatste pagina's geven een totale inhoudsopgave plus een lijst van geraadpleegde literatuur, waaronder »Het choloadeboek« van Angelique Schmeinck.

In warm gekleurde kaders worden de ingredienten vermeld met de puntsgewijze bereiding op witte achtergrond en natuurlijk met een prachtige kleurenfoto. Vele bekende gerechten passeren de revue, zoals de Sacher en de Schwarzwalder, en enkele notentaarten in combinatie met chocolade. De harde kaft heeft een overdwars gedrukte titel en een afbeelding van warme chocoladecakes. Wel prijzig, maar zeer de moeite waard.

Biblion recensie - A.M. Keyser-de Klerk
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018