amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

I love cake, taart en koekjes

zelf bakken !
Trish Deseine
hardcover
320 blz
isbn 9023012771
9789023012771
prijsindicatie € 24,90

I love cake, taart en koekjes - Deseine
Zelf bakken is weer terug ! Daar speelt dit vrolijk uitgegeven bakboek helemaal op in met recepten voor cakes, chocoladegebak, klein gebak en koekjes, taarten en heerlijke desserts. Vooraf informatie over bakproducten, keukengerei en over metalen en siliconen bakvormen.

Elk hoofdstuk begint met basisrecepten voor soorten cakebeslag, chocoladecakes, korstdeeg, versieren enz. Niet voor alle recepten is de oven nodig ! De auteur is een Ierse, die al jaren in Frankrijk woont. Vandaar veel traditionele bakrecepten uit zowel Ierland, Groot-Brittannie, de V.S. en Frankrijk. De meeste ingredienten zijn echter hier wel verkrijgbaar.

Bakken is fun : dus hier geen conventionele indeling voor cake-, biscuitbeslag, zandtaartdeeg enz. maar vooral Britse , waarin cake een ruimere betekenis heeft. De vertaling is losjes, veel receptitels bleven Engels, koekjes heten cookies enz. Ook de maatvoering is niet steeds consequent, veel strikt vertaalde Britse hoeveelheden wat digitale meetapparatuur vereist. Kleine druk. Aantrekkelijk uitgegeven met paginagrote, mooie kleurenfoto's. Naam- en trefwoordenregister en een inhoudsopgave achterin.

NBD|Biblion recensie - Toos Verhoeven-van Raamsdonk
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018