amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Bier op het menu

bieren en gerechten
Ben Vinken
hardcover
192 blz
isbn 9020985418
9789020985412
prijsindicatie € 24,95

Bier op het menu
In dit boek leert de Vlaamse biersommelier je hoe je bier kunt combineren met gerechten. Na een voorwoord volgen een tekst over het schenkritueel en de principes van »beer & food pairing«. Daarna worden tien bierstijlen besproken. Bij elke bierstijl worden een of meer [voornamelijk Belgische] bieren voorgesteld; met oog voor hun achtergronden en aroma's.

Daarnaast gaat de auteur ook in op de smaken waarmee ze kunnen worden gecomineerd. Aan bod komen o.m. zware blonde bieren [Duvel, Omer ...], trappist [Chimay, Westmalle ...], abdijbieren [Maredsous Blond, Leffe Blond ...] en specialiteitsbieren [Pauwel Kwak, Bush Trippel Amber ...].

Bij al die bieren gastronomische recepten van Jan Buytaert en Carlo Didden. Dat alles wordt geillustreerd met sfeervolle kleurenfoto's en aangevuld met extra informatie. Achteraan volgen een tekst over bier en kaas, een overzicht van de restaurants van de Beer and Gastronomy Award, een biografie en een lijst met trefwoorden. Een degelijk kookboek voor hobbykoks met enige ervaring. Overzichtelijke kleurendruk, schreefloze letter.

NBD|Biblion recensie - redactie Vlabin-VBC   -   bieren en koken met bier
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018