amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Mousses en Espumas

hartig & zoet
creatief culinair
hardcover
62 blz
isbn 9073191637
9789073191631
prijsindicatie € 9,95

Mousses en Espumas
Met de sifon kunnen op smaak gemaakte roommengsels tot cremes gespoten worden en van vruchten- en groentepurees espumas gemaakt : die vederlichte mousses, vaak verrassend van smaak. Wie daarnaast over een blender en een sapcentrifuge beschikt, is helemaal klaar voor de recepten uit dit boek.

Daarin staan ideeen voor hartige mousses en espuma's, zoete mousses en espuma's en recepten voor drie espumadrankjes waarvan twee met alcohol. Voorin een korte toelichting op het gebruik van de sifon en de noodzaak van goed zeven, daarna de recepten. De meest gangbare merken sifons hebben een inhoudsmaat van een halve of een hele liter. Voor het merendeel van de recepten in dit boek wordt een sifon van een halve liter gebruikt.

Het zijn frisse, lichte recepten met gebruik van veel verse groente en / of fruit, ieder recept geillustreerd met een paginagrote gerechtfoto. Gericht op een breed publiek. Bruikbaar naast Paul Simon Espuma's, dat iets gedetailleerder is over werken met de sifon. Inhoudsopgave, geen register. Achterin een lijst van kookwinkels.

Biblion recensie - Toos Verhoeven-van Raamsdonk
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018