amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

BBQ

No nonsense barbecuen
Ross Dobson
hardcover
221 blz
isbn 9047509161
9789047509165
prijsindicatie € 19,99

BBQ - No nonsense barbecuen
Volgens de Australische auteur is de manier van barbecuen uit zijn werelddeel uniek en gebaseerd op pure eenvoud. Geen urenlange marinades en bijna uitsluitend grote stukken vlees, maar een geraffineerde combinatie van luchtige mix uit zijn land, Azie, het Midden-Oosten en Marokko.

De inhoud van het boek is verdeeld over gevogelte, vlees, vis en bijgerechten. Elke bladzijde bevat slechts n recept, zodat er alle ruimte is voor de bereidingswijze, op- en aanmerkingen en eventuele achtergrondinformatie. Bovendien wordt steeds uitgebreid aandacht aan het technische gedeelte van de barbecue zelf besteed, zodat mislukken zo weinig mogelijk kans krijgt.

De ingredienten komen overal vandaan, maar zijn voor het overgrote deel normaal verkrijgbaar. Aan alles is gedacht, eenvoudig, bewerkelijk, goedkoop en exotisch, maar vegetariers zullen genoegen moeten nemen met een paar simpele groente- en aardappelgerechten.

Van elk recept is er een paginagrote foto. Register op onderwerp. De letters die boven de namen van de gerechten staan, zijn soms wat moeilijk leesbaar.

NBD|Biblion recensie - Jochien Dantuma
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018