amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

High tea party

van een klassieke Engelse high tea tot een Japanse theeceremonie Auteur: Susannah Blake
paperback
144 blz
isbn 9023012526
9789023012528
prijsindicatie € 15,00

High tea party
Alleen een Engelse auteur kan zo gepassioneerd over thee drinken schrijven, en deze vrouw verstaat die kunst helemaal, zij heeft ontelbare boeken gepubliceerd over dit onderwerp. In dit mooi uitgegeven boek met schitterende foto's wordt een twintigtal thematische theepartijen gepresenteerd.

Een Engelse hertogin is de grondlegster geweest van dit typisch Engelse gebruik, om de tijd tussen de lichte lunch en het late avondeten te overbruggen, bedacht zij een uitgebreide thee rond de klok van vijf. En zo ontstond de high tea, tegenwoordig met vingersandwiches, scones, boterkoekjes en cakes.

Van de twintig verschillende thema's vallen de buitenlandse op, de Russische, Japanse, Marokkaanse en de Amerikaanse, de speciale rituelen worden uitvoerig besproken, en uiteraard zijn de versnaperingen geent op het betreffende land. Voor kinderen zijn de circustheepartij en de teddyberenpicknick een unieke belevenis. Grappig zijn de bollebuikenthee [voor de dames in blijde verwachting], de Valentijnsthee, en de vrijgezellenthee.

Bij alle theepartijen wordt eerst de te drinken thee besproken, daarna volgen de verschillende hapjes, van summier tot zeer uitgebreid. Een voortreffelijk boek, goed vertaald en bijzonder uitnodigend. Op de slappe kaft een prachtig theeservies met enkele lekkernijen.

NBD|Biblion recensie - A.M. Keyser-de Klerk
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018