amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Bakken

standaardwerk met meer dan 350 recepten en technieken en ruim 1.500 foto's
James Peterson
hardcover
400 blz
isbn 9061129095
9789061129097
prijsindicatie € 34,95

Bakken
Bij het bakken is vooral een goede techniek van belang. Als je de basisbeginselen eenmaal kent, maak je altijd perfecte taarten, koekjes, broden en gebakjes. Dat is het uitgangspunt van »Bakken« van gerespecteerd kookdocent James Peterson. Met behulp van meer dan 350 recepten en technieken -- die bijna allemaal voorzien zijn van stap-voor-stapfoto's -- legt Peterson de basis voor levenslange successen op bakgebied.

Met »Bakken« leer je aan de hand van een aantal basisrecepten alle benodigde vaardigheden om op voort te borduren tijdens je thuisbakcarrière. Peterson biedt begeleiding voor onervaren bakkers, maar ook inspiratie voor bakkers met meer zelfvertrouwen die aan meer creatieve vrijheid toe zijn.

In het hoofdstuk cakes en taarten vind je bijvoorbeeld basisrecepten voor cakes [klassieke cake, chocoladecake] die je vervolgens eindeloos kunt combineren met vulling en glazuur [professionele botercrème, wittechocoladeganache] tot de prachtige taarten. En als je mooie laagjestaarten wilt maken, vind je aan het eind van dit hoofdstuk gïllustreerde instructies voor het maken van bijvoorbeeld een decadente chocolade-hazelnoottaart met chocolade-vulling en hazelnootbotercrème of een elegante perzikmousselinetaart.

»Bakken« staat vol basisrecepten [en ook ambitieuzere klassiekers] die bij elke thuisbakker op het repertoire zouden moeten staan. Talloze foto's helpen je de belangrijkste momenten van de honderden recepten en technieken te visualiseren. »Bakken« bewijst eens te meer waarom James Peterson een betrouwbare bron is voor zowel beginnende als gevorderde thuiskoks. Als je dit boek goed doorneemt doe je vaardigheden op waarmee je steeds opnieuw indrukwekkende resultaten behaalt.

recepten
broodmachine
bakker
heerlijke broden
bakken
broodbakmachine
basisrecepten
brood
machine
kneden
rijzen
variaties
deeg
oven
broodfans
tips
adviezen
broodbakkers
kaasbrood
zoete melkbroodjes
Engelse scones
schildpadbrood
bakplezier
broodbakboek
afbakken
reguliere oven
brood
broodjes
luxe bakker
mooie foto's
broodbakmachinegebruiker
sterren
moeilijkheidsgraad
recept
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018