amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Chocolade

ontdekken, proeven en genieten
Sara Jayne Stanes
hardcover
64 blz
isbn 9059207033
9789059207035
prijsindicatie € 7,50

Chocolade
Informatief boekje over chocolade waarin aandacht voor de herkomst, de geschiedenis en de ontdekking van chocolade, de teelt, oogst en verwerking. Uitleg over de verschillende varieteiten, kwaliteiten, waar chocolade te kopen, het proeven, wat te drinken bij chocolade [alleen alcoholische suggesties] en goede eigenschappen van chocolade.

Het laatste gedeelte van het boek bevat enkele bekende recepten met chocolade zoals brownies, cake, ijs enz., een lijst van chocolatiers in Nederland en een register. De informatie in dit kleine vierkante boekje is erg globaal en de tekst is al te duidelijk gericht op een Amerikaans / Brits publiek. Gedrukt in een erg kleine letter.

De vertaling is niet briljant en het taalgebruik is moeilijk, niet gericht op een breed publiek. In 1999 verscheen bij Zuid Boekproducties van Christine MacFadden Chocola; met meer dan tweehonderd recepten. Iedere twee jaar verschijnt er van dit boek een herdruk. Die bevat veel meer en betere informatie, mooiere illustraties en meer recepten en is daarom verre te verkiezen boven dit boek.

Biblion recensie - Toos Verhoeven-van Raamsdonk
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018