amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Chocolade

heerlijke smulrecepten voor chocoladeliefhebbers
Maxine Clark
hardcover
144 blz
isbn 9059209028
9789059209022
prijsindicatie € 18,95

Chocolade
Bijna iedereen houdt van chocolade, sommige mensen vallen zelfs onder de noemer »chocoholic« ! Voor alle liefhebbers opnieuw een boek vol heerlijkheden die voor iedere kok met een beetje kookervaring goed te maken zijn.

Er zijn recepten voor klein gebak en koekjes, cakes en broodjes, taarten en vlaaien, warme en [ijs]koude desserts, truffels en ander lekkers. Afgesloten wordt met recepten voor dranken, basissausen en -glazuren waar in de voorgaande recepten correct naar wordt doorverwezen.

Vooraf wat informatie over de eigenschappen van chocolade, over de herkomst en producten, de verschillende soorten en voor aandachtspunten bij het koken met chocola zoals smelten au bain marie, in de magnetron enz. Tussen de hoofdstukken met recepten informatie over de Zwitserse en over Nederlandse uitvindingen voor de chocoladeverwerking en ook apart aandacht voor o.m. keurmerken zoals Fairtrade.

Geillustreerd met mooie product- en gerechtfoto's. Aaardige recepten voor een breed publiek, afgesloten met vier Nederlandse adressen van chocolade-ateliers. Met register.

Biblion recensie - Toos Verhoeven-van Raamsdonk
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018