amerigo
boeken over kunst & cultuur en reis boeken

Rijst- en risotto bijbel

kookboek
Christine Ingram
paperback, 256 blz
isbn 9048301610
9789048301614
Veltman - 2009
prijsindicatie € 9,95

Rijst- en risotto bijbel - Ingram
De rijst- risottobijbel geeft een toonaangevende kijk op 's werelds populairste graansoort.

Ruim 160 verrukkelijke recepten worden stap voor stap gepresenteerd; met klassieke favorieten als biryani en pilav, sushi, gebakken rijst, paella, risotto, jambalaya, kedgeree en rijstpudding. Prachtig geïllustreerd met ruim 1000 kleurenfoto"s. Een uitgebreide gids over rijstsoorten en hoe ze toegepast en perfect gekookt kunnen worden.


NBD|Biblion recensie, redactie
Na een informatief gedeelte, waarin onder andere aandacht is voor rijstsoorten en -producten, worden diverse basistechnieken voor de bereiding van rijst gegeven, met benodigd keukengerei. Hierna volgt de receptuur per land of regio : India, Azie, Griekenland, Turkije en het Midden-Oosten, Spanje en Portugal, Italie, Frankrijk, Creools en Zuid-Amerika, Afrika en het Caribisch gebied, Groot-Brittannie, Noord-Amerika en de cajun-keuken. De tekst in 3 kolommen, handelingen puntsgewijs, afgewisseld met werkfoto's. Met paginagrote en kleinere gerechtfoto's in kleur. Het informatieve gedeelte is goed, maar de receptaanwijzingen zijn erg vaak onvoldoende of onduidelijk. Het lijkt of meer vertalers bezig zijn geweest. In een deel van de recepten wordt bijvoorbeeld aanbevolen saffraandraadjes te weken (correct), elders wordt gemeld de saffraan op te lossen. Ook de gebruikte hoeveelheden zijn soms letterlijk uit het Amerikaans vertaald; elders weer metriek. Ook de opgave van kooktijden lijkt niet altijd even betrouwbaar. Een aantrekkelijk uitziend receptenboek, geschikt voor koks met ervaring die fouten kunnen vermijden. Gezien de auteurslijst voor de recepten een compilatie van eerder verschenen uitgaven. Alfabetisch register.
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2017