amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Tapas

recepten
hardcover
256 blz
isbn 9036615631
9789036615631
prijsindicatie € 9,95

Tapas
Geinspireerd door het assortiment van de Spaanse tapasbar stelde deze uitgeverij weer een boek samen vol hapjes die bij de borrel kunnen worden geserveerd. Het is een hele verzameling geworden : van eenvoudige rauwkost tot gefrituurde spiezen, asperges in prosciutto, simpele jamtaartjes, feta-tomaatspiesjes, kiploempia's met zwarte bonen, eenvoudige sushi, chocoladetruffels enz.

Zelfs de meest doorgewinterde Spaanse tapaseter zal zich verbazen over deze enorme variatie. Ook degenen die een jaren '80-feest willen geven vinden hier inspiratie : zowel foto's als recepten brengen deze gebruikers meteen in de stemming. Die recepten staan in geheel willekeurige volgorde : dan krijgt men al bladerend ideeen. Niet geschikt voor al te onervaren koks : soms kloppen de hoeveelheden niet helemaal [500 gr. filodeeg is b.v. best wel veel voor twaalf bakjes].

Per bladzijde een recept en op de tegenoverliggende pagina een gerechtfoto waarvan de styling de houdbaarheidsdatum reeds lang heeft overschreden, vaak slordig uitgesneden is of er werd zo ingezoomd dat scherpte verdween. Met register. Biblion recensie - C. Verhoeven-van Raamsdonk
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018