amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Sushi

technieken, recepten, menu's
hardcover
127 blz
isbn 9089891935
9789089891938
prijsindicatie € 14,95

Sushi
Sushi eten blijft onverminderd populair en dankzij de vele gespecialiseerde tokos en ook grote supermarkten is alles wat nodig is gemakkelijk verkrijgbaar. Sushi eten is niet alleen modieus, maar ook verantwoord, licht en gezond voedsel en heel goed zelf te maken.

Dit informatieve boek besteedt uitgebreid aandacht aan het benodigde gereedschap, de ingredienten, kooktechnieken bij de basisrecepten [bouillon, rijst, omeletten enz.] en uitgebreid aandacht voor het gebruik van vis, schaal en schelpdieren en groenten met duidelijke werkfotos van schoonmaken, fileren en uitsnijden. Hierna het maken van de verschillende soorten sushi met een grote variatie aan ideeen en gebruikte ingredienten, steeds verduidelijkt met werkfotos.

Ook de recepten zijn duidelijk gestructureerd met stapsgewijs de handelingen. Hierna zes uitgewerkte menus, allemaal opgebouwd rond een sushisoort met een boodschappenlijst, tijdschema en gevolgd door de recepten. Achterin een verklarende woordenlijst. Geen receptenregister maar voorin een overzichtelijke inhoudsopgave. Goed basisboek.

NBD|Biblion recensie - Toos Verhoeven-van Raamsdonk
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018