amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Handboek voor de thuiskok

kookboek
Jill Norman
hardcover
648 blz
isbn 9077363149
9789077363140
prijsindicatie € 54,95

Handboek voor de thuiskok
Voor ambitieuze thuiskoks die geinteresseerd zijn in klassieke en nieuwe technieken, is er nu dit kloeke, mooi uitgegeven kookboek met recepten van topchefs uit de hele wereld. Vooraf worden die chefs voorgesteld, waarna de recepten volgen; begonnen wordt met sauzen.

De hoofdstukken over gerechten en technieken : schuim, bouillons en soepen, smaakgevers, eieren en zuivel enz., worden afgewisseld met recepten uit landenkeukens van o.m. Japan, India, China, Thailand, Mexico, het Midden-Oosten. Er is natuurlijk heel veel aandacht voor technieken en werkmethoden, zowel klassieke als moderne, waarbij de aanwijzingen steeds verduidelijkt worden met kleine werkfoto's waarna recepten volgen.

Het boek werkt prettig, blijft goed openliggen en heeft een overzichtelijke bladindeling. Tekst in drie of vier kolommen, de recepthandelingen zijn genummerd, uitstekende gerechtfoto's. Goed vertaald. Met een verklarende woordenlijst en een register. Voor geinteresseerde thuiskoks met kookervaring een uitstekende handleiding om zich verder te bekwamen en ook bruikbaar als naslagwerk.

NBD|Biblion recensie - C. Verhoeven-van Raamsdonk
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018