amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Hemelse tiramisu

30 originele recepten voor uw lievelingsdessert
Jean-Luc Sady
hardcover
62 blz
isbn 904472262X
9789044722628
prijsindicatie € 11,95

Hemelse tiramisu
Deze 30 tiramisurecepten sprankelen door de afwisseling in smaken en presentaties. De bonte mengeling van een breed ingredientenassortiment, alsmede de originele en fraaie garnering vormen hiervoor de basis; verder eveneens de zes categorieen van hoofdingredienten, t.w. zes verschillende soorten koekjes / gebak.

Bij elk recept wordt een reeel alternatief gegeven voor de gebruikte alcoholische drank, hetgeen uiteraard meer gebruiksmogelijkheden schept. Hoewel de ingredientenlijsten relatief vrij beknopt zijn [het betreft hier een verfijnd (!) dessert], kenmerken deze zich door aanwezigheid van verfijnde -en regelmatige ook exclusieve- elementen. Juist dit leidt m.n. tot de opvallende speciale en bijzondere resultaten.

De aangegeven bereidingswijzen zijn duidelijk, gemakkelijk uitvoerbaar en overzichtelijk. Hierdoor is de receptuur ook uitvoerbaar voor weinig ervaren »koks«. Samengevat betreft het hier een unieke recepten, speciaal voor allerlei varianten van »tiramisu«, met een uitstekende presentatie van 30 veelzijdige soorten, vormen en smaken dus, dat hiermee nu eens echt de aandacht krijgt die het verdient. Oblong boekje met rechts een paginagrote kleurenfoto van het gerecht, links het recept met apart in rood de ingredientenlijst. Inhoudsopgave fungeert als register.

NBD|Biblion recensie - D.M. van Helden-Pol
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018