amerigo
about arts, travel & books by Erwin Nas

recept met Truffel

Truffels kookboek

Annemie Dedulle houdt zich al jaren bezig met de import en verkoop van verse truffels en truffelproducten. In deze grote, luxueuze hardcover gaat ze met de hulp van gastronomisch auteur Toni De Coninck in op alle facetten van het zwarte goud.

Truffels € 59,95

recept met Truffel
het kookboek truffel recepten

Truffels veroorzaken bij kookamateurs en eters vaak teleurstelling. Je leest over het bijzondere, zwoele aroma, maar dat blijkt vaak afwezig. Dat komt doordat er verschillende soorten zijn. Voordelige truffels zijn de nauwelijks geurende zomertruffeltjes, Tuber aestivum; delicatessen-winkels verkopen vaak niet anders. De echte zwarte wintertruffel, Tuber melanosporum, zie je niet op de planken staan, om maar te zwijgen van de witte herfsttruffel uit Piemonte, de Tuber magnatum pico.

Daarbij zijn ingemaakte truffels altijd beduidend minder intens dan verse. Maar zelfs echte, verse truffels ruiken niet zo oorverdovend als truffelolie die, anders dan wel beweerd, altijd met aroma op smaak is gebracht; met echte truffel lukt niet.

bron : Zwammen in de herfst - Onno Kleyn, de Volkskrant, 20101210
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2017