amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Truffels

's werelds zwarte goud
Annemie Dedulle
Toni De Coninck
Kris Vlegels foto's
hardcover
159 blz
isbn 9020978993
9789020978995
prijsindicatie € 59,95

Truffels - Dedulle
Annemie Dedulle houdt zich al jaren bezig met de import en verkoop van verse truffels en truffelproducten. In deze grote, luxueuze hardcover gaat ze met de hulp van gastronomisch auteur Toni De Coninck in op alle facetten van het zwarte goud.

Na een woord vooraf en het persoonlijke verhaal van Dedulle, volgt heel wat informatie over de truffel zelf. Zo wordt o.m. ingegaan op de geschiedenis van de truffel, de verschillende soorten truffels, en de zoektocht naar truffels in Italie en Hongarije. Vervolgens legt de auteur uit waarop je moet letten bij de aankoop van truffels.

In een tweede deel presenteert Dedulle acht recepten met truffel en truffelproducten, zoals olie of pate. Daarna volgen enkele toprecepten die werden gecreeerd door sterrenchefs Peter Goossens, Sergio Herman en Hans Steinheuer, die echter niet meteen haalbaar zijn voor de doorsnee hobbykok. Het boek sluit af met het thema truffels en wijn. Een mooie introductie op een van de meest curieuze ingredienten uit de traditionele keuken. Overzichtelijke tweekolommendruk, geillustreerd met paginafoto's van Kris Vlegels.

recensie - redactie Vlabin-VBC
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018