amerigo
about arts, travel & books by Erwin Nas

Vegetarisch kookboek

Vegetarische recepten

De benodigdheden en de bereidingswijzen zijn steeds duidelijk weergegeven, terwijl bijna elk gerecht ook is afgebeeld op een kleurenfoto. Een heel goed vegetarisch kookboek.

Groot vegetarisch kookboek

Groot vegetarisch kookboek
De dikke vegetarier
Met 2.000 recepten en bijna 1.000 pagina's het dikste en meest uitgebreide vegetarische kookboek ter wereld.

De dikke vegetariër

De recepten zijn ingedeeld volgens het viergangenmenu van Montali. Veganistische en glutenvrije versies van een aantal recepten. Meestal een recept per pagina.

Vegeterranean

Vegeterranean
15 minuten met Floortje Dessing
zou iedreen jouw voorbeeld moeten volgen ?
»Vooropgesteld dat iedereen vooral lekker zelf moet bepalen of hij wel of niet vlees eet, zou ik willen zeggen : je voelt je beter als je geen vlees consumeert. Ik eet sinds een jaar of achttien vegetarisch. En ik heb de overtuiging dat ik daardoor gezonder ben geworden, fitter. Dat komt volgens mij omdat ons lichaam best wat moeite moet doen om de hoeveelheden vlees die we in de westerse wereld eten te verwerken. Bovendien lijkt het alsof we een natuurlijke neiging hebben om ons tegoed te doen aan de slechtere soorten, aan rookworst en burgers bijvoorbeeld. Met veel vet. Mijn boodschap zou zijn : bouw het af. Eet minder vlees, dus biologisch.«

bron : Hip vega - Ico van Rheenen, 15 minuten met Floortje Dessing, Le Magazine, editie 19, winter 2011, pagina 23
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2017