amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Vegetarisch barbecueen

barbeque zonder vlees
Steven Raichlen
hardcover
208 blz
isbn 9061129982
9789061129981
prijsindicatie € 19,95

Vegetarisch barbecueen
Barbecueen is traditioneel verbonden met vlees. Daarom voelen vegetariers e.d. zich vaak zo ongemakkelijk bij de heersende code voor zomerse feestjes. En dat terwijl dat helemaal niet nodig is, dat bewijst dit boek, geschreven door iemand met kennis van zaken op barbecuegebied, die zijn sporen heeft verdiend over de hele wereld.

Het mooie van de opzet is, dat de receptuur wordt aangeboden als vanzelfsprekend, en al lezend kun je haast niet anders dan dezelfde mening toegedaan zijn. Prachtige foto's nodigen uit tot proberen ; sommige ideeen zijn van een verrassende simpelheid, andere vergen wel enige voorbereiding, maar iedereen kan eruit halen wat voor hem of haar past in het persoonlijke concept.

Naast recepten geeft het boek goede tips voor adequate voorbereiding en veiligheid, en informatie over verschillende technieken. Ook af en toe leuke extra's: wie komt er bijvoorbeeld op het idee uien te grillen in de open haard ? Vanaf een eenvoudige maar heerlijke echte Toscaanse bruschetta of gegrilde tofu tot Mexicaanse salsarecepten en desserts: een waterval van aantrekkelijke en gezonde ideeen waardoor barbecueen ook voor niet-vleeseters een echt feest kan worden. Met register.

NBD|Biblion recensie - C.M. Quist
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018