amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

De verleiding van chocolade

Jacques Mercier
hardcover
238 blz
isbn 9020974068
9789020974065
prijsindicatie € 39,95

Verleiding van chocolade
Jacques Mercier schreef dit boek naar aanleiding van het 150-jarig bestaan van het Belgische chocolademerk Neuhaus, dat in 1912 de praline en de ballotin, de typische verpakking, uitvond. Het resultaat is een boeiende »chocoladeroman« die de evolutie van de chocolade door de eeuwen verweeft met de geschiedenis van Neuhaus.

Het boek begint bij de uitvinding van de praline en een beknopte bedrijfsgeschiedenis van Neuhaus, om vervolgens terug te keren naar de ontdekking van de chocolade. Verder wordt verteld hoe de chocolade in Belgie terechtkwam en krijg je een geschiedenis van de Belgische chocolade.

De volgende hoofdstukken handelen o.a. over de toepassingen van chocolade in de geneeskunde, de chocoladeproductie en de rol van chocolade in de kunst. Ten slotte wordt het assortiment van Neuhaus voorgesteld en krijg je een achttal recepten met chocolade.

Dit boek is met zorg voor historiciteit samengesteld en wordt geillustreerd met veel afbeeldingen en foto's. Mooi uitgegeven hardcover op vierkant formaat met een ruime lay-out.

Biblion recensie - redactie Vlabin-VBC
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018