amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Wereldgerechten

recepten uit heel de wereld
Gordon Ramsay
hardcover
256 blz
isbn 9021547457
9789021547459
prijsindicatie € 29,95

Wereldgerechten - Ramsay
Om lekker buiten de grenzen te eten hoef je niet altijd te reizen; in iedere stad zijn wel exotische restaurants te vinden. Gordon Ramsay maakte een keuze uit talloze gerechten die hij op reis leerde waarderen, maar ook b.v. bij de plaatselijke Chinees, een Thais of een Indiaas restaurant.

Dit boek biedt een keuze uit achtereenvolgens de Franse, Italiaanse, Griekse, Spaanse, Britse, Arabische, Chinese, Thaise, Indiase en Amerikaanse keukens; het zijn bekende en minder bekende gerechten, voor elk wat wils. Ramsay pretendeert niet authentiek te zijn, het zijn vaak zijn variaties, maar de recepten zijn niet te moeilijk met meestal goed tot redelijk verkrijgbare ingredienten, zeker in de toko, al had de vertaler best wat alternatieven mogen geven voor Britse aardappelrassen.

Hier en daar wordt nogal veel vlees gebruikt, het mocht duidelijk wat meer zijn, maar het boek bevat ook vegetarische recepten. Ramsay legt bij elke landenkeuken een techniek uit aan de hand van foto's [o.a. dolma's, dumplings, samosa's en custard maken]. Verzorgd uitgegeven, mooie foto's, receptenregister.

NBD|Biblion recensie - Toos Verhoeven-van Raamsdonk
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018