amerigo
about arts, travel & books by Erwin Nas

Wijn boeken

lezen over Wijnen

»Dit is een must have voor wijngekken ... van harte aanbevolen voor iedereen met een bijzondere interesse voor wijn.«
Wine Spectator.

Jancis Robinson Wijnencyclopedie

Wijnencyclopedie
Wijnatlas - Hugh Johnson
Een onontbeerlijk naslagwerk en een van de meest betrouwbare en gebruiksvriendelijke wijnboeken. De Wijnatlas staat bekend om zijn uitmuntende kaarten en deze zesde editie bevat er maar liefst 200.

Wijnatlas - Hugh Johnson

Peter Klosse legt chef-kok en sommelier de vraag voor op welke manier zij aandacht besteden aan een optimale wijn / spijscombinatie. Wat ze culinair in hun mars hebben test hij met een meegebrachte fles wijn.

Chef en Sommelier

Chef en Sommelier - Klosse
De duizend van Duijker - Hubrecht Duijker
Zijn bijna encyclopedische kennis spreekt uit dit boek. Verwacht geen degelijk en diepgaand naslagwerk, maar een vlot en prettig overzicht van heel veel zaken rond wijn, begrijpelijk en boeiend.

De duizend van Duijker - Hubrecht Duijker

Een bijzondere extra bijdrage werd geleverd door bekende chef-koks en sommeliers. Zij gaven aan Hubrecht Duijker hun perfecte wijn-spijscombinaties prijs.

Welke wijn waarbij - Duijker

Welke wijn waarbij - Duijker
Auteur Nicolaas Klei, wijnkenner en bekend van onder meer zijn boeken over supermarktwijnen, geeft alfabetisch een overzicht van alles wat met wijn te maken heeft. Begonnen wordt met »Aardappelen, groente, vlees« en welke wijn daarbij te drinken, geeindigd wordt met »Zwitserland«, de wijn uit dat land.

Tot op de bodem

Tot op de bodem
Mooiste wijnkelders ter wereld
Een handleiding tegen foute wijn, katers en ander wijnverdriet, met wijnweetjes, wijnboerenverhalen en geheime wijntips.

De mooiste wijnkelders ter wereld

Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018