amerigo
boeken over kunst & cultuur en reis boeken

dessert

40 verbluffende desserts - Bart Ardijns

40 verbluffende desserts
Bart Ardijns, auteur
Kris Vlegels, fotografie
Lannoo uitgeverij
200 pagina's
9789401443937 [nederlands]
9789401445320 [eBoek]
9789401445580 [english]
september 2017
prijsindicatie € 39,99

bestel boek

Patisserie is een mysterieuze discipline binnen de wereld van het koken. Suikers, temperaturen, smaken, texturen, gevoel voor esthetiek en bovenal precisie, zorgvuldigheid n geduld. Een mooi boek van patissier Bart Ardijns.

Crme brle

4 personen
2 vanillestokken
500 gram slagroom
500 gram volle melk
200 gram eierdooiers
160 gram suiker

vanillestokken uitschrapen
bij slagroom en melk
bij losgeklopte eierdooiers
n suiker
mix & zeef fijn
verdeel over kommetjes
45/55 minuten in 90 graden oven
controle moment :
schudden met bakplaat
de massa golft niet, maar trilt
afkoelen
met fijne suiker bestrooien
een krachtige gasbrander karamelliseert de suiker

bron : Bart Ardijns - 40 verbluffende desserts, Lannoo Uitgeverij
<<     >>
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2017