amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Wandelingen door de antieke wereld

Wandelingen door de antieke wereld

Duizendjarig dolen & Het maansteenrif

In 1978 en 1979 verschenen de eerste delen van Frédéric Bastets WANDELINGEN DOOR DE ANTIEKE WERELD. Bij de uitreiking van de P.C. Hooftprijs in 2005, die hij mede aan deze populair-wetenschappelijke artikelen over klassieke archeologie te danken heeft, zijn ze in één band herdrukt.

Frédéric Bastet: »Wij interesseren ons bijna allemaal wel op een of andere manier voor ons verre verleden: de archeologie van het Heilige Land, Kreta, Troje, Athene, het onmetelijke Romeinse rijk, Byzantium. Op al deze terreinen valt door nieuwe vondsten en methodes veel boeiends te beleven.

Maar wie er meer van wil weten, stuit dikwijls op moeilijk toegankelijke vakliteratuur, moeizaam uit hoeken en gaten bijeen te garen en soms geschreven in een lastige taal. Daar is niet veel aan te doen, maar wel iets. Ik hoop dat de lezers van deze opstellen er inspiratie uit zullen putten om zelf verder op pad te gaan:

hetzij dat ze lijfelijk naar Paestum of Palmyra reizen, hetzij dat de aantekeningen achterin tot verdere zelfstudie en onderzoekingstochten in een luie stoel zullen aansporen. Of tot museumbezoek.«
F.L. Bastet
reisverslag
paperback
335 blz
isbn 9025303218
9789025303211
prijsindicatie € 19,95
bestel boek
Romeinse Rijk
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018