amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Wie is wie in de Mythologie

Wie is wie in de Mythologie ?

Sinds mensenheugenis heeft de mythologie schilders, beeldhouwers, schrijvers en dichters ge´nspireerd. Ook ons taalgebruik is diepgaand door de mythologie be´nvloed. Wie kent bijvoorbeeld niet de uitdrukking: "Dat is zijn Achilleshiel", de opmerking dat iets "een Augiasstal" is of de verzuchting dat een "Tantaluskwelling" te ondergaan.

Maar wie zijn eigenlijk de personen achter deze uitdrukkingen? Wie zijn die figuren op schilderijen? En wat zijn de verhalen die met hen verbonden zijn ?

Wie is wie in de Mythologie ? is een helder naslagwerk dat op overzichtelijke en vakkundige wijze vrijwel alle belangrijke mythologische figuren voor het voetlicht brengt. Naast de Griekse en Romeinse mythologie wordt in dit boek ook ruime aandacht geschonken aan de Egyptische en Oosterse mythologie. Verder komen ook de mythologieŰn van bijvoorbeeld de Amerikaanse en de Afrikaanse volken aan bod.

Dit handzame naslagwerk is ideaal voor studenten en ge´nteresseerden die in korte tijd willen achterhalen wie een bepaald mythologisch figuur was en wat de verhalen zijn die met hem of haar verbonden zijn. Onmisbaar bij museumbezoek, literatuur, studie of welke andere gelegenheid dan ook waar men in aanraking komt met onbekende mythologische figuren of gebeurtenissen.
geschiedenis
gebonden, 315 blz
isbn 9043507504
9789043507509
prijsindicatie € 15,90
bestel boek
mythologie
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018