amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Duizend jaar vaderlandse geschiedenis

In vogelvlucht

De vaderlandse geschiedenis heeft vele gezichten. Elke tijd legt nieuwe accenten, ontdekt andere helden en ontmaskert oude. Peter W. Klein is een eigenzinnige beschouwer van de vaderlandse historie.

In dit boek voert hij de lezer dwars door tien eeuwen geschiedenis en terug. Hij behandelt in vogelvlucht wat er in Nederland is gebeurd - en nog steeds gebeurt.

In een aanstekelijke en originele stijl, en met een tegendraadse opvatting over wat belangrijk is en wat niet, roept Klein een nieuw, fris beeld op van Nederland. Sport, humor, eten, oorlog, rechtspraak, onderwijs, de beurs, liefdadigheid, het koningshuis: alles passeert de revue, en komt en passant in een net iets ander licht te staan.

Zo wordt lezen over de vaderlandse geschiedenis een verademing. Duizend jaar vaderlandse geschiedenis is een handzaam en toegankelijk boek, geschreven voor iedereen die meer wil weten over wie wij zijn en waar wij vandaan komen.

Peter W. Klein is emeritus hoogleraar algemene geschiedenis van de Universiteit Leiden, en oud-hoogleraar economische geschiedenis aan de Erasmus Universiteit.
Peter W. Klein
geschiedenis
paperback, 222 blz
isbn 9050187137
9789050187138
prijsindicatie € 15,00
bestel boek
geschiedenis
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018