amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Verenigde Oost-Indische Compagnie

Stevens
geschiedenis
gebonden, 96 blz
isbn 9057300079
walburg pers
prijsindicatie € 19,95

bestel boek

De VOC in bedrijf

De Verenigde Oost-Indische Compagnie [1602-1799] is vooral bekend geworden door haar commerciŽle successen. De scheepsladingen specerijen die de haven van Amsterdam werden binnengevaren legden de basis voor de Nederlandse Gouden Eeuw en een enorm overzees handelsnetwerk. Maar de VOC was meer dan een eenvoudig kantoor voor handel op AziŽ.

De Compagnie is nog het best te beschouwen als een grootschalige onderneming waarvan de activiteiten zich over de hele wereld en over tal van bedrijfstakken uitstrekten.

De VOC in bedrijf geeft inzicht in deze veelzijdigheid van de Compagnie. Aan de hand van voorwerpen uit de collectie van het Rijksmuseum [waaronder een scheepsmodel, een drukletter, fragmenten van een brandspuit, een speld en een rol tabak] komen verschillende aspecten uit de geschiedenis van de VOC aan de orde.

De Compagnie als handelaar, transporteur van goederen en mensen, als scheepsbouwer en reder, als militaire macht, heerser en zendeling - in De VOC in bedrijf maakt u kennis met de vele gedaanten van de eerste multinational ter wereld.

VOC boeken

Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018