amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

De Nederlandse Kastelengids

In samenwerking met de Nederlandse Kastelenstichting

Kastelen, historische buitenplaatsen, kasteelruïnes, en historische landgoederen vormen een belangrijk deel van onze geschiedenis. Om ervoor te zorgen dat dit deel van ons cultureel erfgoed behouden kan blijven, hebben veel gebouwen nieuwe functies gekregen. Kastelen en historische buitenplaatsen worden tegenwoordig gebruikt als museum, hotel, restaurant, feest- en trouwlocatie maar ook als kantoor of gemeentehuis. De Nederlandse Kastelenstichting is een landelijke organisatie die als doelstelling juist dat behoud heeft.

In De Nederlandse Kastelengids is per locatie een beschrijving over de historie van het gebouw of het landgoed opgenomen, vergezeld van een opsomming van de faciliteiten, prijzen, routebeschrijvingen en contactadressen.

Geïllustreerd met prachtige, speciaal voor dit boek gemaakte foto's wordt een helder overzicht gegeven van bijna 150 kastelen en historische buitenplaatsen in ons land en vlak over de grens in België. Klinkende namen als Slot Loevestein, Paleis Het Loo en het Muiderslot komen aan bod, maar ook wordt een blik geworpen op verrassende juweeltjes als Kasteel Dussen, Huis Singraven of Landgoed Huize Bergen, die verborgen liggen in het landschap.

De Nederlandse Kastelengids is dé ideale uitgave om een bestemming te zoeken voor een dagje uit, een weekendje weg of een evenement of kinderattractie in een sfeervolle, karakteristieke omgeving.
fotografie Jan Derwig
geschiedenis
paperback, 336 blz
300 kleur-illustraties
isbn 9068683608
9789068683608
prijsindicatie € 14,90
bestel boek
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018