amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Romeinse Rijk

Polybios

Wereldgeschiedenis 264-145 v. Chr. Deel I en II

In 202 v. Chr. versloegen de Romeinen hun aartsvijand in Carthago. Na een uitputtende oorlog was voor Rome nu eindelijk de weg vrij om uit te groeien tot de einge supermacht in het Middellandse Zeegebied. Tijdgenoten zagen het met verbijstering aan.

Deze eerste volledige vertaling van de bewaard gebleven gedeelten van Polybios' werk, die nooit eerder in het Nederlands zijn verschenen, geeft de lezer royaal de gelegenheid Rome te zien groeien en tegelijkertijd kennis te maken met uiteenlopende persoonlijkheden als Archimedes, Hannibal en Scipio.

Een van de tijdgenoten was Polybios, een Griekse politicus, wiens carričre in 167 v. Chr. een onverwachte wending nam. Samen met vele honderden andere vooraanstaande mannen werd hij door de Romeinen naar Italie gedeporteerd.

Mede door zijn goede relaties met aanzienlijke Romeinen kon Polybios zijn zeventien jaar durende gevangenschap zinvol besteden: hij begon aan een geschiedwerk waarin de lezers duidelijk moest worden hoe de Romeinen erin waren geslaagd in een betrekkelijk korte tijd de basis van hun wereldrijk te leggen.

Zich baserend op werken van voorgangers, op gesprekken met vele ooggetuigen en op eigen ervaring en onderzoek, hij mocht reizen als gevangene, rondde Polybios tegen het einde van zijn leven een zeer omvangrijke geschieddenis van het Middellandse Zeegebied af.
Polybios
geschiedenis
gebonden
1.536 blz
9789025341992
prijsindicatie € 85,00
bestel boek
oudheid   Romeinse Rijk
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018