amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Schaduw van de Zijderoute

Schaduw van de Zijderoute

In 'Schaduw van de Zijderoute' doet Colin Thubron verslag van zijn reis over de langste antieke handelsroute over land, de Zijderoute.

De Zijderoute is niet een weg, maar een route met vele vertakkingen die zich uitstrekt over heel Azie. Thubron reist van China naar de bergen van Centraal Azie, via Noord-Afghanistan en de vlaktes van Iran naar het Koerdische deel van Turkije.

Hij vertelt het verhaal van de verspreiding van zijde vanuit China naar het Westen en de historische betekenis van de routes waarlangs het werd verspreid. Hiervoor worden niet alleen de sporen van handelsroutes en leger gevolgd, maar ook die van ideeen, godsdiensten en uitvindingen.

In acht maanden legt Thubron per bus, vrachtwagen, auto, boerenkar en kameel 11.000 kilometer af. Hij neemt ons mee op een fascinerende reis, misschien wel zijn langste en meest ambitieuze reis in veertig jaar.

Colin Thubrons [1939] eerste reisverhaal verscheen in 1967. In zijn boeken, die met verschillende prijzen zijn bekroond, reist hij door het Midden-Oosten, Rusland en Azie. Van Colin Thubron verschenen eerder 'Het verloren hart van Azie', 'Achter de muur', 'Afstand', 'In Siberie', 'De laatste stad' en 'Reis door Cyprus'.

Colin Thubron
reisverslag
paperback, 320 blz
9789045000053
prijsindicatie € 16,95


bestel boek
Zijderoute
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018