amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Pioniers van de Gouden Eeuw

Pioniers van de Gouden Eeuw

Wie »Gouden Eeuw« zegt, denkt aan de VOC, de welvaart door handel en nijverheid, de ontdekkingsreizen, de koloniale expansie en de ongekende bloei van kunst en wetenschappen. Er is geen ander tijdperk in de Nederlandse geschiedenis waarin tegelijkertijd zo veel uitzonderlijk begaafde personen op een zo klein oppervlak bij elkaar leefden.

Barents en Coen, De Ruyter en Tasman, Huygens en Sweelinck, Vondel en Bredero, Rembrandt en Vermeer, Spinoza en Van Leeuwenhoek; een kleine greep uit de vele kopstukken van de Gouden Eeuw.

In deze zeer rijk in kleur geïllustreerde uitgave komen vierentwintig spraakmakende personen aan bod, die ieder op hun eigen wijze hebben bijgedragen aan de expansie van ons land tot wereldmacht.

Van kaartenmaker tot handelaar, van ontdekkingsreiziger of avonturier tot gouverneur of ambtenaar. Aan de hand van de levens en daden van deze pioniers behandelt Gerben Graddesz Hellinga alle facetten van de koloniale expansie van ons land tijdens de meest tot de verbeelding sprekende eeuw uit onze geschiedenis.

Lees alles over cartografie, poolvaart, Indië, bouwkunst, handel en kaapvaart. Over factorijen en kolonies, van Amerika, Taiwan, Ceylon, Zuid-Afrika en Brazilië tot de nu nog steeds bekende voorbeelden van de expansiedrang van onze voorouders: Suriname en de Antillen. Grootse daden en historische gebeurtenissen ten tijde van het Nederlandse imperium, onze Gouden Eeuw.

Dr. Gerben Graddesz Hellinga [1938], van oorsprong psychiater, schrijft naast historische boeken (Zeehelden uit de Gouden Eeuw, Geschiedenis van Nederland) ook o.a. kinderboeken en science fiction.
Gerben Graddesz Hellinga
geschiedenis
paperback, 192 blz
isbn 9057304805
9789057304804
Walburgpers
prijsindicatie € 29,50
bestel boek
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018